Златен век - амбициозният проект за 34-етажния небостъргач в София не

...
Златен век - амбициозният проект за 34-етажния небостъргач в София не
Коментари Харесай

`Златен век` - сградата, за която всички говорят

" Златен век " - амбициозният план за 34-етажния небостъргач в София не стопира да притегля вниманието към себе си. От поръчката си да бъде най-емблематичното място в София, до новината за прекъсването на градежа му.

Независимо от статута си сега, " Златен век " продължава да бъде един самоуверен план, както в желанието си да бъде една добра облага за столицата, по този начин и в стремежа да отстрани всички забележки, отправени от ДНСК.



Отношението към " Златен век "  остава спорно, само че от чисто архитектурна позиция, сградата поставя високи стандарти и смели решения.

В нея са заложени световно приети технологии за резистентност и сигурност при сеизмични и ветрови въздействия - постройката е сертифицирана както по Европейски правила, по този начин и по условията на профилирани нормативни документи на Съединени американски щати.

Оборудвана е с най-високия клас противопожарни системи за уведомяване и евакуация, като представители са сложени както в общите елементи, по този начин и в антретата на обособените жилищни единици за оптималната сигурност.

Разделното събиране на боклуци ще се прави посредством построен сметопровод и система за ръководство на намиращия се в сутеренното равнище накрайник на сметопровода, който ще насочва към друг резервоар съгласно типа на посочения боклук.

„ Златен век “ подсигурява пресен, планински въздух в пространствата, като го филтрира от прахуляк, полени и фини частици. Рекуператорната система употребява температурата на отработения въздух от пространствата, с цел да затопли или охлади постъпващия пресен въздух, без двата потока да се смесват. По този метод се понижава фрапантно потреблението на сила в цялата постройка.

Интегрираните системи за вентилация и климатизация с рекуперация имат гъвкави температурни режими и покачват качеството на въздуха до мечтаните параметри на мокрота и йонизиране.

На последния етаж, на най-високата досега постройка у нас, е планувана платформата „ view point “, която ще предоставя 360-градусова гледка към София.

Ако, несъмнено, градежът продължи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР